nl en

Wat is Domotica

Voor de één is domotica een woning die levensloopbestendig is geïnstalleerd. Voor de ander is het in iedere ruimte speakers, blinds/rolgordijnen/raambekleding en schermen met volautomatisch licht als je de ruimte betreedt.

Voor ons is domotica het zodanig installeren en integreren van de wensen van de gebruiker, zodat de installaties prettig en gemakkelijk bedienbaar zijn en optimaal tot hun recht komen. Hierdoor draagt de installatietechniek volledig bij tot het wooncomfort van de gebruiker.

Eigenlijk gaat het om lifestyle, en niet om de installatie op zich. Je woont gewoon lekkerder. Als je naar bed gaat, dan kun je vanaf je touchpanel remote alle gordijnen of rolluiken sluiten, de verwarming lager zetten, alle lichten uit doen behalve die op de route naar de slaapkamer en de beveiliging inschakelen. Je ziet in één oogopslag dat alles in orde is en dat geeft een prettig gevoel. Een andere service die we vaak bieden is de 24-uurs monitoring. Alle modules in het huis worden één keer per uur vanuit een centrale bij MR Domotica aangeroepen om te kijken of deze nog functioneren. Als er iets hapert kunnen we preventief actie ondernemen. Soms kunnen we dingen online resetten, maar we nemen contact op om een afspraak te maken als dat niet mogelijk is. Het gaat zelfs zo ver dat we de klant kunnen waarschuwen dat de lamp in zijn home-cinema projector het einde van zijn levensduur nadert. Ieder systeem gaat een keer kapot, dat is een gegeven, maar met goede monitoring kun je veel voorkomen. Eén van de redenen waarom we ons marktleider kunnen noemen is dat zeer hoge service-niveau. Onze unieke overkoepelende visie is een andere reden.