nl en

Dolby Atmos 7.2.4

Dolby

DOLBY Atmos brengt Home Cinema naar een nieuw niveau. Het krachtige aan Dolby Atmos is dat het geluiden van specifieke elementen in de film die vanuit bepaalde richtingen komen nabootst in de ruimte van de luisteraar inclusief geluiden die van boven komen. In het geval dat er een helikopter in de film aan het landen is wordt het geluid hiervan zo gesimuleerd dat de luisteraar het van boven hoort aankomen. Het geluid van kogels en pijlen wordt zo gebracht dat de luisteraar het ervaart alsof ze zich over zijn hoofd verplaatsen in de ruimte. Zo zit de luisteraar op geluidsniveau midden in de film. DOLBY Atmos houdt rekening met geluid van specifieke richtingen en brengt dit vervolgens op dezelfde manier in de ruimte van de luisteraar.

dolby

Om Dolby Atmos in een woning te integreren zullen er extra speakers geplaatst worden om de geluiden die vanuit verschillende richtingen komen goed te simuleren. Voor de geluiden die van boven moeten komen, kunnen er speakers in de plafond geplaatst worden boven de luisterpositie. Dit kunnen speakers zijn naar eigen keuze. Dit komt doordat het in essentie gaat om de receiver die de DOLBY audiotrack van de film op de juiste manier kan sturen naar de verschillende speakers.

dolby

Voor  mensen die liever niet het plafond willen aanpassen, komt DOLBY met een alternatief; De DOLBY Add On Speakers. Dit zijn speakers die geplaats worden op de grond, waarop een extra speaker is geplaatst dat naar het plafond gericht is. Wat er hierdoor gebeurt is dat de geluidsgolven die vanuit deze speakers komen tegen het plafond kaatsen en naar beneden voortbewegen richting de luisterpositie van de luisteraar. Hierdoor kunnen de geluiden van de objecten, personen, voertuigen etc. nog steeds hetzelfde effect hebben als met speakers in het plafond. Naast dit zijn er verschillende creatieve mogelijkheden mogelijk in het geval dat de gebruiker een unieke plafond heeft.

Hieronder zijn enkele voorbeelden van films met een DOLBY Atmos audiotrack:

-   The Expendables 3

-   Gravity

-   Transformers: Age of Extinction

-   Step Up all-in

-   Teenage Mutant Ninja Turtle

-   The Hunger Games: Mocking Jay Part 1

DOLBY Atmos brengt de Home Cinema-ervaring daadwerkelijk naar een hoger en nieuwe niveau. DOLBY Atmos brengt de Home Cinema-ervaring daadwerkelijk naar een hoger en nieuwe niveau. MR Domotica maakt zelf ook gebruik van DOLBY Atmos in de Showroom. Wilt u ervaren hoe de Dolby Atmos werkt, maak dan vrijblijvend een afspraak voor een bezoek om het zelf te ervaren.

Dolby